Lidt om skibet navn:

 

 

Galateia eller Galatea var en græsk havnymfe og en af de skønneste af de 50 nereider. Hun var datter af Nereus og okaeniden Doris. Galatea elskede Akis men denne blev dræbt med en klippeblok af Polyphemos der selv ville have Galatea.

På Cypern boede en billedhugger Pygmalion. Han var ungkarl og levede alene for sin kunst. Han skabte en vidunderlig kvindestatue i den smukkeste, hvide marmor, og han døbte statuen Galatea (den mælkehvide). Så smuk var statuen, at han forelskede sig i den. Og han tog til Afrodite templet, hvor han ofrede til kærlighedsgudinden og bønfaldt om, at Galatea måtte blive levende. Afrodite opfyldte hans ønske, og Galatea og Pygmalion blev gift og fik datteren Paphos.

Herfra stammer navnet på byen Paphos der er opført på FN's liste over kulturelle skatte. Den er en lille, charmerende havneby i den vestlige ende af Cypern. I antikken var Paphos øens hovedstad, og dens historie går tusinder af år tilbage. Området har dejlige kyster og strande med små fiske restauranter samt små charmerende landsbyer i de omkringliggende bjerge. Paphos området praler af at være fødested for Afrodite, den græske gudinde for kærlighed og skønhed.

http://www.aerenlund.dk/cypern/cypern1.html

Galatea er endvidere navnet på en smuk sommerfugleart

 

Galatea er også navnet på den fjerde af Neptuns kendte måner:

 

Samt navnet på 2 danske ekspeditionsskibe

 

læs mere om skibene her      eller her     eller endog hos flåden

Vi håber at valget af dette navn vil være medvirkende til at skibet vil blive elsket af mange, blive vakt til live på mange skønne togter og give gæsterne og os selv mange mindeværdige oplevelser på ekspeditioner i de græske og tyrkiske farvande.

Og her er en lille sang fra den første Galatea expedition. desværre kender vi ikke melodien, men måske du/I kan hjælpe?

Der er for hummer og krabbe elskere iøvrigt også opkaldt en dejlig middelhavskrabbe efter hende

Men lad nu være med at spise hende (altså skibet)