Marmaris

Byen har en travl, næsten perfekt naturhavn og kappes med Bodrum ved Ægæerkysten om at være udgangspunkt for krydstogter langs Tyrkiets kyst.

Marmaris Ligger i den nordvestlige del af Middelhavskysten. Imellem Marmaris og Antalya er adskillige mindre kystbyer strøet som perler i bugterne, under de røde frodige bjerge.

Overalt er der vegatation, især oliven, pinje og et væld af blomstrende buske; Nerien, Burgonvillaen og engletrompeten kappes om vore beundrende blikke.

I løbet af 2 årtier har Marmaris gennemgået en rivende udvikling fra en stille fiskerby til feteret fuldmoden turistby. Men endnu er der atmosfære i det fredede kvarter omkring borghøjen, Sultan Süleymans borg fra 1500 tallet. Resten af den gamle by blev under jordskælvet i 1957 ødelagt, men de få smukke huse og gader fredede højt over havet, er en stille oase med en formidabel udsigt over Marmaris bugten.

Desuden findes en labyrintagtig bazar, med en stemning som i den store bazar i Istanbul, hvor de handlende kan være endog særdeles påtrængende i håbet om at gøre dagens handel med netop Dem.

Lystbådehavnen er Tyrkiets største med 800 skibe til kaj og for svaj. Havnen er udgangspunkt for bådture, hvor man på en enkelt dag kan opleve gemte strande og eventyrlige ruiner og for vort blå krydstogt, hvor man på 1 eller 2 uger kan nå langt væk fra den lidt hektiske turiststemning i Marmaris.

Marmaris er bestemt ikke stedet vi ville blive, men et rigtig godt sted at begynde en eventyrlig rejse både i historien og naturen.